htg-nyt

Ny ASF-klasse og 'HF+'-linje

Næste skoleår får HTG én til ASF-klasse og tilbyder ny linje

Af Marcus Færk Henriksen
5. februar 2024

På Finansloven 2023 blev der givet midler til at oprette op til seks nye gymnasiale ASF-klasser i landet. Sammenlagt med de forrige 13 permanente ASF-klasser på gymnasierne, er der altså nu plads til 19 klasser - det svarer næsten til en 50% stigning.

I januar måned har undervisningsministeriet godkendt, at én af disse nye klasser skal oprettes på Høje-Taastrup Gymnasium. (Der går vi!)

Gode nyheder for HTG

Dette er der selvfølgelig stor glæde over på HTG - ikke mindst fra rektor Ida:

Det er en stor anerkendelse af den indsats, skolen har ydet i mange år for unge med diagnoser.

Rektor Ida

Samme begejstring har bestyrelsen over de gode nyheder:

Det er utroligt vigtigt, at vi i Høje-Taaastrup Kommune har et stærkt gymnasium, som tiltrækker alle typer af elever. Vi ved, at HTG formår at skabe attraktive undervisningsmiljøer for alle unge uanset baggrund, og det er den ekstra ASF-klasse endnu et eksempel på.

Melis Aydin, bestyrelsen på HTG

Du kan læse mere om den nye ASF-linje i følgende artikel fra Sjællandske Nyheder:

Ny HF+ klasse

In other news! (men så alligevel ikke rigtig), får HTG en ny HF-linje ved navn 'HF+'. Denne linje indebærer fagligt det samme som en almindelig 2-årig HF men er indrettet med særligt trygge rammer for elever med f.eks. ADHD, ADD eller angst.

Klassen kan sammenlignes med de allerede eksisterende SAFE-klasser, i og med at der på HF+ vil være plads til højst 16 elever i en klasse med særligt struktureret, forudsigelig og overskuelig undervisning.

Læs mere om HF+-linjen her på HTG's hjemmeside:

htg-nyt