htg-nyt

Anmeldelse af “No Drugs” foredrag

Et okay foredrag, som dog ikke brænder helt igennem

Af Marius Buch Holtze
5. februar 2024

Budskabet bag foredraget er selvfølgelig ikke til at diskuteres. Det er en god ide, at forsøge at række ud til de unge, og forsøge at få dem til at undergå nogen af de fejltrin, som kunne få konsekvenser for resten af deres liv.

Effektiviteten af foredraget er dog noget, som jeg godt kan stille spørgsmålstegn ved.

Foredraget er lavet af en skuespiller, som genfortæller en historie på vegne af en af hans gode venner, som havde været stofmisbruger. Undervejs i foredraget benytter han sig fint af diverse lydeffekter, som kan hjælpe med at gøre oplevelsen mere levende for publikummet, og han forsøger også at bruge sådan noget som humor, for at prøve at appellere til os unge. Humor er generelt et meget effektivt middel til at få formidlet et budskab. Et par gange blev det dog en lille smule for plat…

Han afslører først rimeligt sent inde i foredraget, at han bare er en skuespiller, og ikke har været stofmisbruger i virkeligheden, men man kunne godt fornemme forinden at noget af det han sagde og gjorde var en lille smule iscenesat og en lille smule desperat efter at ramme nogle følelser. I starten opfattede jeg det som hans forsøg på at gengive de følelser, han følte på det tidspunkt i hans liv, hvor han var stofmisbruger, men efter at have fået at vide at han er skuespiller, så kan man forklare en del af hans adfærd som ujævnt skuespil.

Jeg havde også oplevelsen af at han lidt tabte opmærksomheden fra publikummet, efter han afslørede sig selv som skuespiller. Tilskuerne begyndte lidt at småsnakke og fnise, og virkede ikke længere til rigtigt at lytte på hvad der blev sagt.

Foredragsholderen var dog en veltalende nok formidler, og bragte historierne videre på en fin måde, som en mere opmærksom tilskuer nok kunne få stor glæde af.

Alt i alt et udmærket foredrag, som måske har givet en ting eller to videre til et rimeligt ungt publikum.

htg-nyt