htg-nyt

HTG-samling 17. april

Noget af en rutsjebanetur men trodsalt meget informativt

Af Marcus Færk Henriksen
17. april 2024

”Kom nærmere kom nærmere! Der er masser af dejlige pladser hernede!”

Sådan lød det fra Vibeke tirsdag den 16. april klokken 11:15, da hele gymnasiet igen var ved at sætte sig godt til rette til endnu en HTG-samling i kantinen. Det var et skønt vejr udenfor, og solskinnet belyste gennem de mange vinduer ikke kun trægulvet på scenen, men med garanti også humøret på de mange elever, der sad rundt omkring. Derfor kunne dagens indledende fællessang ikke have været mere passende:

Det er i dag et vejr - et solskinsvejr

Trods det var blevet gjort tydelig, at vi skulle til at starte med at synge, så blev folk altså ved med at småsnakke. Men det stoppede meget hurtigt da Jan begyndte at spille på klaveret, og så blev den kaotiske meningsløse elevstøj altså til harmonisk munter sang. Det lød som altid godt og man blev som altid i godt humør. Forhåbentlig.

Vi havde også lige før sangen fået at vide, at der altså ville være hele 4 punkter på dagens program, så vi skyndte os videre!

Gallafest 2024

Så kom der to elever op på scenen og fortalte om gallafesten den 3. maj! De fortalte om programmet og om de forskellige konkurrencer og alt sådan noget. Der blev også fortalt, at man gerne må tage en ven med til galla. Spændende!

De to elever talte ud fra nogle slides, hvorpå der også var en video fra gallafesten sidste år. I videoen så man de mange fint påklædte elever danse lancier, man så 3g’ernes unikke og sjove entreer, og man hørte dem snakke om hvor gode årene på gymnasiet har været. De mange 1.g’ere der endnu ikke har været til gallafest fik sikkert sat sine forventninger op, og i et kort øjeblik glædede alle sig til dette års spændende galla med fest og farver og sjov.

Men de mange elevers håb og drømme blev med det samme slået itu, da en af de to fyre på scenen bagefter kommenterede at videoen ”ikke er så god”. Hvad? Hvad skal der ske nu? Bliver gallaen så til noget? Må den aflyses? Hvis gallavideoen fra sidste år ikke var god, er der så håb for galla dette år? Mange vidste simpelthen ikke hvad de skulle gøre og var fastfrosne på deres pladser - andre var allerede gået i gang med at sælge deres gallakjoler online og skrive til deres forældre, at galla alligevel ikke bliver til noget i år…

Men så kom twistet: ”Vi laver en bedre video i år.” En bølge af lettelse og håb bredte sig nu blandt publikum. Fyren på scenen havde i virkeligheden talt så dårligt om sidste års video for at vi alle kunne glæde os endnu mere til den næste. Han vidste godt, at man ikke burde holde for godt fat i fortiden og i stedet tilgå fremtiden med åbne arme. Alle indså på samme tid med hinanden hvor vigtig en livslektie han lige havde lært os, og mange begyndte simpelthen at græde glædestårer. Okay, det skete så ikke… Det var alligevel et sjovt øjeblik.

"Livet må forstås baglæns, men må leves forlæns." - Søren Kierkegaard

Skolerådet omkring demokratidag

Så kom Marius op og fortalte om skolerådsmødet i auditoriet tordsag d. 18/4, hvor der vil blive talt om resultaterne fra demokratidagen, som jo foregik på HTG for lidt tid siden. ”Der vil måske være kage,” sagde han i håb om at det vil friste nogen til at møde frem til mødet, men det virkede det ikke umiddelbart til.

Så Marius gik i gang med at tage trøjen af - måske vil det appellere til publikum hvis han står i bar overkrop - men han blev stoppet af en lærer. Så forsøgte han i stedet at bestikke folk med pengesedler og mønter af diverse valuta, som han hev op fra hans pung. Men det måtte han heller ikke, fik han at vide. Det var noget af et cirkus.

… Okay, så det var faktisk også lidt af en løgnhistorie. Men der er altså et skolerådsmøde d. 18/4 omkring demokratidag i auditoriet.

Özlem Cekic fra Brobyggerne

Derefter trådte Özlem Cekic, som er tidligere politiker og generalsekretær for Brobyggerne, op på scenen og holdt et længere oplæg omkring de fordomme vi har overfor hinanden i Danmark. Hun talte om hendes erfaringer med fordomme - både folk, der har haft fordomme over for hende, og fordomme, hun selv har haft over for folk. Og hun talte om hvordan hun har mødtes med mange af de folk, der har skrevet hadske mails og beskeder til hende, hvorefter hun flere gange har fundet ud af, at egentlig er enig med dem omkring mange ting.

Det er svært at opsummere alt hvad hun fortalte, så man skulle nok bare have været der, hvis man gerne vil vide det. Det var i hvert fald meget interessant.

Lige efter hendes oplæg sluttede HTG-samling. Men skulle der ikke have været 4 punkter? Og sagde de ikke til sidste samling, at det næste værk fra sangskriverworkshoppen ville blive vist denne gang? Aner det ikke.

htg-nyt